Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka z kurczaka z natką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Natkę umyj, osusz. Udka umyj, osusz. Skórkę ostrożnie oddziel od mięsa (staraj się nie uszkodzić skórki). Mięso odkrój od kości, zmiel.
Dodaj jajko, odciśniętą kajzerkę, natkę i tartą bułkę, wyrób, przypraw (do farszu możesz też dodać kawałek zmielonej piersi kurczaka).
Skórki z każdego udka zszyj tak, by powstała kieszeń. Napełnij ją farszem, otwór zaszyj.
Udka ułóż na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie