Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z ryżem

Udka z ryżem

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 886

Dodano: 04.02.2015

Odsłon: 2235

Szybkie przygotowanie, dłuższe czekanie .

Składniki

  • 3 udka
  • 1 i 1/2 szkl. ryżu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 4 szkl. wody
  • 4 kostki rosołowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Udka podzielić na połówki, obsypać przyprawą do drobiu i obsmażyć na oleju.
    Marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarka. Por cienko pokroić. Ryż wypłukać i zmieszać z warzywami - włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch poukładać udka. Piec 1 godz lub troszkę dłużej aby mięso było miękkie. Nie przykrywać wtedy udka ładnie się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń