Do góry

Dania główne Przepis na:

Ukraińska lazania

Ukraińska lazania

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 2620

szybko, tanio, smacznie

Składniki

  • ciasto: jajek, 5 szt.
  • majonezu, 250g
  • śmietany 12%, 200g
  • łyżeczki cukru, 1/2
  • szklanka mąki, 1
  • proszku do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki
  • farsz: puszka tuńczyka, 120 g
  • lub pojedyncza pierś kurczaka przysmażona i pokrojona, 1
  • jajka na twardo pkorjone w kostkę, 2 szt.
  • sera żółtego startego, 100g
  • majonez
  • zielenina
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyrobić mikserem rzadkie ciasto

  2. Farsz wymieszać

  3. Wlać jedną cześć ciasta do żaroodpornego naczynia. Nałożyć farsz. Przykry druga częścią ciasta.

  4. Piec30 minut w temperaturze 200C.

  5. Kroić ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 stycznia 2011 Zdecydowanie do wypróbowania - szybki "jednogarnkowy" obiad.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń