Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety zaczęłam robić aby urozmaicić moim Dzieciom śniadania. Ta, właściwie, podstawowa jego wersja, bo bez dodatków bardzo przypadła im do smaku.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, mąkę i przyprawy. Połączyć wszystko trzepaczką. Na patelni, na małym ogniu rozgrzać łyżeczkę masła i wylać masę jajeczną. W trakcie jak będzie się ona ścinać podlewać jej płynną postać z wierzchu pod spód. Gdy spód się zrumieni przewrócić omlet na drugą stronę i poczekać do zrumieni. Smacznego!