Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ! ... i to bez pieczenia :)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12128
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2131
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 221
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12128
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2131
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 221
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem, wlewamy śmietanę kwaśną i mieszamy do połączenia składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania (!). Rondel zestawiamy z gazu, do gorącej masy wsypujemy śmietankę do kawy, mieszamy energicznie (jeśli zostaną maleńkie grudki nie przejmujmy się). Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich wsypujemy kakao, mieszamy. Krem schładzamy do temp. pokojowej. Wafle smarujemy naprzemiennie raz masą ciemną, a raz jasną, przykrywamy i dociskamy czymś ciężkim z góry. Po paru godzinach wafel możemy posmarować polewą czekoladową i posypać ulubionymi bakaliami. Schłodzić w lodówce, smacznego ! :))