Do góry

Desery Przepis na:

Walentynkowe serca

Walentynkowe serca

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 737

Dodano:

Odsłon: 10951

Odrobina ochłody w gorącym łóżku

Składniki

  • brzoskwinie z puszki, 1/2 puszki
  • mleko, 1/3 szklanki
  • czerwona galaretka, 1 sztuka
  • opcjonalnie cukier, ok 1 łyżki
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie zmiksować z mlekiem. Można ewentualnie dosłodzić. Koktajl rozlać do silikonowych foremek do lodu i zamrozić.

  2. Galaretkę rozpuścić w niepełnym kubku wody. Gdy już przestygnie moczyć w niej zamrożone serduszka brzoskwiniowe i odkładać je na kratkę. Po chwili czynność tą powtórzyć tak aby na serduszkach utworzyła się gruba warstwa galaretki.

  3. Poczekać przed podaniem, aż mus brzoskwiniowy zamknięty w galaretce zacznie się rozpuszczać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń