Do góry

Dania główne Przepis na:

warkocz jagny

warkocz jagny

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 8240

super danie na specjalne okazje

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety pokroić wzdłuż na 12 pasków

  2. każdy pasek posypać wegetą i pieprzem

  3. spleść warkocze spinając po obu stronach wykałaczkami i posmarować cienko miodem po obu stronach

  4. smażyć na małym ogniu , aż bedą złote

  5. można do tego mięska podać ziemniaczane smażone kulki i surówkę z kapusty pekińskiej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natalia21 30 kwietnia 2010 a splatam jak warkocz. na 1 porcje trzeba 3 paski czyli na 4 porcje 12 kawałków:):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natalia21 30 kwietnia 2010 kroje 1 filet na 6 pasków czyli z 2 wychodzi 12. Jak kawałki są cieńsze to łatwiej się je splata:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 30 kwietnia 2010 Świetny pomysł - prosty, a efekt murowany! Ale dlaczego kroisz akurat na 12 pasków (a nie np. 1 filet na 3 grubsze), czy to ma znaczenie, splatasz te 12 pasków?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Cynamonek 28 kwietnia 2010 Ciekawy pomysł. Fajnie się prezentuje, do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń