Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywa z pędami bambusa i grzybkami mun. Proste do wykonania danie. pełne chińskich smaków.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 168
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 313
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1538
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 168
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 313
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1538
Składniki
Orzeszki ziemne krótko prażymy na suchej patelni. Wsypujemy warzywa, kurkumę, papryczkę i minutę przesmażamy , cały czas mieszając. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na niewielkim ogniu niecałe 7 minut. Całość doprawiamy sosem ostrygowym, solą i pieprzem. Gotujemy teraz na dużym ogniu około 3-5 minut do odparowania. Podajemy z ryżem, makaronem lub tak jak ja z kluskami śląskimi.