Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa na patelnię po chińsku

Warzywa na patelnię po chińsku

Autor: KORAL

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 4967

Dodano: 19.02.2018

Odsłon: 3712

Pyszne warzywa z pędami bambusa i grzybkami mun. Proste do wykonania danie. pełne chińskich smaków.

Składniki

  • Warzywa na patelnię po chińsku ( mrożonka ) 450 g
  • mleko kokosowe 400ml
  • kurkuma szczypta
  • chili jalapeno szczypta
  • sos ostrygowy 1-2 łyżki
  • sól, pieprz
  • garść orzechów ziemnych
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzeszki ziemne krótko prażymy na suchej patelni.
    Wsypujemy warzywa, kurkumę, papryczkę i minutę przesmażamy , cały czas mieszając.
    Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na niewielkim ogniu niecałe 7 minut. Całość doprawiamy sosem ostrygowym, solą i pieprzem.
    Gotujemy teraz na dużym ogniu około 3-5 minut do odparowania.
    Podajemy z ryżem, makaronem lub tak jak ja z kluskami śląskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 lutego Pysznie to z tymi "śluskami" wygląda :D
Leci do pamięci :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń