Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna frittata"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Składniki
Jajka dokładnie roztrzep w misce. Dopraw je solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaj ugotowany i obrany bób oraz pomidory pokrojone w plastry.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wlej przygotowaną masę jajeczną i delikatnie podgrzej.
Następnie wstaw frittatę do piekarnika rozgrzanego do 200°C, nastawionego na funkcję grill i piecz około 10 minut.
minut przed końcem posyp potrawę parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach. Podawaj z gałązkami oregano.Źródło: Kurier TV