Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka wieprzowa.

Wątróbka wieprzowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 133 Ocena: 1757

Dodano:

Odsłon: 440

Wątróbka zawiera dużo składników mineralnych, żelaza, cynku, miedzi, witamin: A, D, B2, B12 oraz kwas foliowy.

Składniki

  • - Wątróbka wieprzowa - 1 kg
  • - Cebula - 2 szt
  • - Mąka pszenna - 4 łyżki
  • - Olej do smażenia
  • - Mleko - 1 szklanka
  • - Sól, pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyścić z błon, umyć i pokroić, następnie zalać mlekiem i zostawić na 1 godzinę.

  2. Odsączyć, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

  3. Osobno podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.

  4. Usmażoną wątróbkę przełożyć do naczynia z cebulą wymieszać i przyprawić pieprzem.

  5. Wątróbkę solić przed samym podaniem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń