Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie, dobre zarówno na wykwintny obiad, jak i romantyczną kolację
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 204
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 204
Składniki
Wątróbkę opłukać, obrać z błon. Większe kawałki pokroić na połówki. Mięso oprószyć pieprzem i mąką. Zrumienić na rozgrzynym tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i usmażyć na małej ilości tłuszczu.
Dodać do wątróbki. Zalać winem. Dodać sól, pieprz i czosnek. Dusić kilka minut. Kaszę ugotować na sypko. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki, pomidory w półplasterki. Cebulę pociąć w piórka.
Wymieszać przygotowane warzywa. Skropić, oliwą i octem winnym. Przyprawić solą i pieprzem. Wątróbkę podać z kaszą i surówką.