Do góry

Dania główne Przepis na:

wątróbka z jabłkami pychotka

wątróbka z jabłkami pychotka

Autor: koni88

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 18.08.2010

Odsłon: 1436

wspanialy przepis dla osoby ktora nie lubi watrubki calkiem inne spojrzenie na watrubke:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wątróbkę oczyśći wieksze kawalki zrob na pol nastepnie ja umyj, lekko osusz i obtocz w mące pszennej, podsmarz na oleju co chwila pieszajac

  2. jabłka pokrój na plasterki i skrop odrazu sokiem z cytryny, podsmarz

  3. podsmarzona watróbke przełorz do naczynia zaroodpornego, posyp sola, majerankiem i pieprzem, dodaj jablka i posyp je cukrem sola, pieprzem i majerankiem

  4. duś w piekarniku okolo 15-20 min w temp. 180c

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anetka1974 18 sierpnia 2010 Już przez te błędy odechciało mi się danej potrawy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miszka52 18 sierpnia 2010 Hmmm, trochę mnie w oczy kole, więc jednak wtrącę swoje trzy grosze...
"Wątróbka" - bo "wątroba". Czemu w tytule byk? A poza tym - skoro już umieszcza się coś dla Ogółu, to jednak wypadałoby się trochę przyłożyć, okazując szacunek przyszłym czytającym. Poprawić błędy (skórka, łyżki, smażenia, od razu, przełóż), użyć polskich znaków, itp. O literówkach nawet nie wspomnę.
A przepis pewnie wypróbuję, bo pomimo wszystko zapowiada się smacznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń