Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z miodem

Wątróbka z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1485

Dodano:

Odsłon: 17277

Szybkie, pyszne danie. Wątróbka na słodko. Banalnie prosta.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 300 gram
  • cebula duża 1 szt
  • cebula czerwona duża 1 szt
  • miód spadziowy 2 łyżki
  • ryż 100 gram
  • mąka przenna
  • olej
  • Sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż przygotowujemy na sypko

  2. Cebulę kroimy wedle uznania. Szklimy na odrobinie oleju na patelni. Dodajemy dwie łyżki miodu.

  3. Wątróbkę myjemy, osuszamy i obtaczamy w mące. Przekładamy do cebuli i wszystko mieszamy tak żeby miód oblepił wątróbkę z każdej strony. Smażymy wątróbkę kilka minut.

  4. Podajemy razem z ryżem.
    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bhryniewiecki 18 marca 2015 nie przepadam za wątróbką ale do podanej w takiej formie chyba się przekonam :)

32 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń