Do góry

Zupy Przepis na:

Węgierska gulaszowa z łazankami

Węgierska gulaszowa z łazankami

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 01.09.2012

Odsłon: 34514

Pyszna i sycąca

Składniki

  • filet z kurczaka, 0,5kg
  • węgierska zupa gulaszowa Knorr, 1 op
  • makaron łazanki, 1 garsc
  • Papryka słodka, 1 łyżka
  • mąka, 2 lyzki
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie kosteczki. Paprykę mieszamy z mąką. W powstałej mieszance obtaczamy mięso. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawiamy. W garnku gotujemy ok. 1 wody ( zależy jaką gęstośc chcemy uzyskac ). Dodajemy przyprawy ( kostka rosołowa , sól , pieprz ) Zupę węgierską Knorr rozrabiamy w ok. 1 szklance wody i dodajemy do wrzącego wywaru.

  2. ( w tym momencie możemy wsypać makaron łazanki lub też ugotować go całkiem osobno i dodać na sam koniec ). Gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy kurczaka i gotujemy ok. 5-10 minut. Doprawiamy wg. uznania. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 23 października 2013 Do Monniaa i madziak - nie bądźcie takie złośliwe czasem zaglądają tu ludzie ( tacy jak ja), którzy nie maja pomysłów ani dużo czasu i nie umieją gotować. Często korzystam z zamieszczanych tu przepisów. Chętnie gotuję tę zupkę dla znajomych i bardzo im smakuje.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kukta 03 lutego 2013 Takie cos nazwac wegierska zupa gulaszowa :( Porazka !

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rybka99 28 listopada 2012 Po wprowadzeniu pewnych modyfikacji zupka wychodzi pierwsza klasa - tzn. kurczaka smażę alę bez obtaczania w mące i papryce (wersja mniej kaloryczna) Do wywaru wrzucam pół opakowania makaronu łazankowego - gdy jest już prawię miękki dodaję reszte składników wcześniej przygotowanych tzn. dodatkowo dodaję 1 zółtą paprykę 1 średnią cebulę (podduszam razem) i do tego ok. 20 dag pieczarek. Przekładam do wywaru. Obsmażonego (wcześniej) kurczaka również dokładam już do zupy. Następnie dla smaku - zupa węgierska Knorr, ale całe opakowanie to przesada (fajna mieszanka ziół, ale sporo kminku jeśli ktoś nie lubi - to odradzam) - tak około czubatej łyźki stołowej. Sół, pieprz według uznania. Na koniec łyżka koncentratu pomidorowego. Pyszna i sycąca :)
pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mooniaa 03 września 2012 Nie ma to jak zrobić zupkę z proszku i umieścić na to przepis.... Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 01 września 2012 Brawo, zwłaszcza za zupę gulaszową Knorr......

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń