Do góry

Zupy Przepis na:

Węgierska zupa rybna

Węgierska zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11940

Dodano:

Odsłon: 2172

Zdrowa i smaczna zupa na obiad.

Składniki

  • Ryba karaś lub inna 1 ½ kg
  • Sól 2 płaskie łyżki
  • Cukier 1 łyżka
  • Ocet 5 łyżek
  • Cebula biała 2 szt.
  • Marchewka 4 szt.
  • Pietruszka 2 szt.
  • Listek laurowy 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Składniki na zasmażkę:
  • Smalec 2 łyżki
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Papryka wędzona słodka 1 łyżka
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rybę sprawić, pokroić w dzwonka, opłukać, zalać zimną wodą, dodać sól, cukier, ocet, liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu powoli do miękkości ryby. Następnie odcedzić do innego garnka przez sito(rybę delikatnie odłożyć), dodać pokrojone i oczyszczone warzywa i ugotować do miękkości, po czym wyjąć warzywa . Z podanych składników zarobić zasmażkę, podlać odrobiną zupy, wymieszać i wlać do garnka i gotować przez 10 minut. Rybę rozłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki i podawać z grzankami z chleba razowego. Możemy zaciągnąć śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 14 stycznia lubie ryby pod każdą postacią a ten przepis wygląda na smaczny

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń