Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiedeńskie pączki z masą budyniową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Zagotuj wodę z masłem i szczyptą soli. Wsyp przesianą mąkę. Energicznie mieszaj, aż masa będzie gładka i zacznie odstawać od ścianek garnka. Zdejmij ją z ognia i odstaw do wystudzenia, następnie zmiksuj z pojedynczo dodawanymi jajkami.
Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. W garnku rozgrzej olej. Bezpośrednio do niego wyciskaj porcje ciasta, formując kulki. Smaż je na złoty kolor. Wyjmij łyżką cedzakową. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Z mleka, proszku na budyń i cukru ugotuj budyń. Wystudź go, utrzyj z masłem. Krem przełóż do szprycy do nadziewania pączków. Wciśnij krem w ciastka. Ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina