Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec bakaliowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Zagotuj 200 ml wody z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj margarynę, gotuj dalej, aż się rozpuści. Wystudź. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do wody z margaryną. Dosyp mąkę z proszkiem oraz bakalie. Z białek ubij pianę i domieszaj do ciasta.
Ciasto przełóż do foremki z kominkiem posmarowanej tłuszczem. Piecz ok. godziny w 190°C. Oblej lukrem i udekoruj kandyzowanymi owocami.
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>Źródło: Naj