Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi nadziewane kutią wyszły bardzo smaczne . Są dość słodkie i świetnie smakują z kwaśną śmietaną. W tym roku będzie u nas taka nowość na wigilijnym stole. Życzę wszystkim radosnych i smacznych świąt!!!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 994
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 994
Składniki
Mąkę przesiewamy na stół dodajemy szczyptę soli, robimy w środku dołek i wlewamy łyżkę roztopionego masła. Powoli wlewamy też wodę. Ilość dodanego płynu będzie zależała od wilgotności mąki; dolewamy tyle, ile zabierze mąka.
Wyrabiane aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Dobrze wyrobione ciasto powinno być elastyczne, gładkie. Pozostawiamy je na pół godziny przykrywając ściereczką.
Kutię przekładamy do miski dodajemy skórkę pomarańczową i rodzynki.
Ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy na grubość 2-3 mm. Z ciasta wykrawamy szklanką krążki, na środek nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy brzegi, wrzucamy pierogi do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotujemy około 2 minut.
Podajemy z kwaśną śmietaną