Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winny gulasz warzywny"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 864
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 864
Składniki
Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Warzywa umyj. Bakłażana, cukinie oraz papryki pokrój, oprósz solą, skrop oliwą. Posyp ziołami prowansalskimi i smaż kilka minut (najlepiej na patelni grillowej).
Drobno pokrój cebule, czosnek. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij przygotowane . Dodaj podsmażone warzywa. Wlej wino, wymieszaj, duś kilka minut. Dodaj pokrojone pomidory i przecier pomidorowy, duś ok. 20 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem i bazylią.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie