Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiśnie w placku z nektarynkami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 445
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 445
Składniki
Nektarynki umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Połówki owoców pokrój. Czekoladę posiekaj i stop z margaryną w gorącej kąpieli wodnej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mielonymi migdałami. Dosyp 150 g cukru białego i cały brązowy.
Jajka ubij ze szczyptą soli i jednym cukrem waniliowym. Do masy jajecznej dodaj masło z czekoladą i sypkie . Wymieszaj.
Prostokątną blachę o wymiarach ok. 23 x 33 cm wyłóż pergaminem. Rozsmaruj ciasto i rozłóż na nim nektarynki. Piecz je 40 minut w temperaturze 175°C. Ciasto wyjmij i dobrze wystudź.
Mascarpone połącz z twarogiem, resztą białego cukru i cukrem waniliowym. Krem rozsmaruj na placku. Wstaw do lodówki.
Czereśnie wydryluj i pokrój. Wrzuć je do garnka i posyp cukrem żelującym. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj, mieszając 4 minuty. Wystudź. Masę z owoców wyłóż na krem serowy. Całość schłódź. Czas przygotowania: 75 minut Cena porcji: ok. 2,70 zł Kalorie: porcja 340 kcal.Źródło: Na żywo