Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska zupa serowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Migdały zrumienić na suchej patelni. Szynkę pokroić, podsmażyć na chrupko na oliwie, osączyć z tłuszczu. Dymkę pokroić ukośnie. W garnku rozgrzać masło, oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z winem, bulionem i mlekiem. Mieszając, gotować 1-2 minuty. Na tłuszczu ze smażenia szynki podsmażyć dymkę. Wymieszać ją z szynką.
Tartą goudę i ser topiony dodać do beszamelu w garnku. Gotować do rozpuszczenia serów. Zupę przyprawić miodem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nalać do miseczek. Do każdej włożyć porcję szynki z dymką. Posypać płatkami migdałów.
25 minutŹródło: Życie na gorąco