Do góry

Dania główne Przepis na:

Włoskie sugo

Włoskie sugo

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 2120

SZKOŁA MOJEJ MAMY. PROSTE I SZYBKIE DANIE UWIELBIANE PRZEZE MNIE OD NAJMŁODSZYCH LAT.

Składniki

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 1 główka czosnku
  • 8 dużych,dojrzałych pomidorów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • przyprawa do spaghetti
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente wg przepisu na opakowaniu.

  2. Czosnek obieramy i drobniutko siekamy, pomidory sparzamy i kroimy w kostkę.

  3. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy posiekany czosnek, a po chwili pomidory.

  4. Sos dusimy do częściowego odparowania wody, po czym doprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem wg uznania. Można użyć vegety lub innej przyprawy do potraw.

  5. Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, łączymy. Można podawać z tartym parmezanem, bądź tartym serem żółtym

  6. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń