Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z czosnkiem niedźwiedzim"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 178
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 178
Składniki
Mięso pokrój w paski i włóż do miski. Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, sos chili i żółtko. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki. Kawałki dyni gotuj we wrzącej, posolonej wodzie przez 8 minut. Wyjmij i odcedź.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę, papryczki chili, paprykę i dynię. Wyjmij warzywa i wrzuć mięso. Podsmaż i ponownie dodaj warzywa, czosnek niedźwiedzi i nasiona sezamu.Źródło: Na żywo