Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super wyglada, smakuje rownie super, co tu duzo pisac sami sprawdzcie.....
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
ubić piane z białek, dodać 7 łyżek cukru, żółtka make z proszkiem wymieszać upiec biszkopt w 180sz przez 40 min, schłodzić przeciąć go wzdłuż na 1/3 i 2/3 części, 1/3 część posmarować dżemem i zwinąć jak roladę, pokroić na 1,5 cm kawałki( ja lekko go naponczowałam bo inaczej by mi się połamał)
ugotować budyń na mleku z 1 szkl cukru gorący wylać na 2/3 upieczonego biszkoptu, schłodzić, galaretki rozpuścić jak pisze na opakowaniu, na ostudzonym budyniu ułożyć nasze roladki jedna obok drugiej w małych odstępach na nie wylać tężejąca galaretkę, schłodzić w lodowce