Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wyśmienity sos pomidorowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
do rondelka wlej łyżkę oliwy, dodaj pięć rozgniecionych ząbków czosnku i kilkanaście porwanych listków bazylii. Podgrzej na bardzo małym ogniu, tak aby czosnek zrobił się miękki (około 15 minut).
W tym czasie posiekaj cebulkę, zeszklij ją na patelni i odstaw. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki. Usuń gniazda nasienne, a miąższ rozgnieć. Podsmaż na maśle i dopraw solą. Następnie wlej oliwę i dodaj zeszkloną cebulę. Smaż ok. 30 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Na żywo