Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawna crostata"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
na ciasto zagnieć, rozwałkuj i wylep nim dno oraz boki formy.
Boczek pokrój w paski, podsmaż na suchej patelni. Dorzuć posiekaną szalotkę oraz grzyby. Podduś, wymieszaj ze startym serem. Dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż farsz na cieście, a jego wystające boki posmaruj jajkiem.
Piecz danie 20 minut w 200°C.
40 min ? Stopień trudności: średni ? Kalorie: 390
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV