Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2018
Nie ma to jak prosta i szybka przekąska do piwa lub wina, a ta w postaci wytrawnych, serowych ciasteczek jest do nich idealna. Są tak dobre, że ręka sama po nie sięga.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15050
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45096
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 689
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15050
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45096
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 689
Składniki
Biały ser rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miski i dodajemy do niego mąkę i margarynę.
Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy przez 1 godzinę w lodówce.
Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i małym kieliszkiem wykrawamy kółeczka.
Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w pewnej odległości od siebie, ponieważ podczas pieczenia trochę urosną.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C na złoty kolor.
Ciasteczka po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!