Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2018
Nie ma to jak prosta i szybka przekąska do piwa lub wina, a ta w postaci wytrawnych, serowych ciasteczek jest do nich idealna. Są tak dobre, że ręka sama po nie sięga.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88535
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11780
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1886
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88535
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11780
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1886
Składniki
Biały ser rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miski i dodajemy do niego mąkę i margarynę.
Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy przez 1 godzinę w lodówce.
Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i małym kieliszkiem wykrawamy kółeczka.
Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w pewnej odległości od siebie, ponieważ podczas pieczenia trochę urosną.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C na złoty kolor.
Ciasteczka po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!