Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawny chłodnik z lawendą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Cebulę pokrój w cienkie piórka, usmaż na maśle na złoty kolor. Posyp cebulę cukrem i smaż jeszcze chwilę, aż cukier zbrązowieje.
Gotową cebulę rozłóż na folii aluminiowej i odstaw do wystygnięcia. Melona przetnij na pół, usuń nasiona, obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj melona, maślankę, cukier i lód na gładkie purée. Podawaj udekorowane cebulą i kwiatami lawendy.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: średni. Porcja 186 kcal.Źródło: TV14