Do góry

Desery Przepis na:

ZAKONNICA

ZAKONNICA

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 35687

PYCHOTA

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i obydwie mąki, szklankę oleju i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt. W ostudzonym cieście zrobić ołówiem dziurki.

  2. Z wody, kakao, masła, czekolady, cukru pudru i alkoholu ugotować syrop. Gorącym syropem zalać dziurki w cieście.

  3. Na wierzch wyłożyć krem ( ja kupuję w paczce gotowy śmietankowy lub ajerkoniak)

  4. Wierzch ciasta udekorować startą czekaloadą lub startymi biszkoptami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agus32 19 stycznia 2010 Czy ten gorący syrop trzeba dokładnie wlać do tych dziurek czy też polać po cieście a on sam wleci?Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 stycznia 2010 Bardzo szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia, bo przepis jest interesujący. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń