Do góry

Przekąski Przepis na:

Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego

Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6311

Dodano:

Odsłon: 13982

Hit każdej imprezy - znikają ze stołu jako pierwsze:). Każdy lubi ciasto francuskie, dlatego na pewno i na Waszym spotkaniu ze znajomymi zrobią furorę. Ich zrobienie zajmie nie więcej niż 10 minut:).

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 150g sera w plastrach
  • 150g szynki konserwowej w plastrach
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • czosnek granulowany, zioła prowansalskie
  • sezam do posypania
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi.

  2. Na ciasto rozkładamy ser, na to szynkę. Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony.

  3. Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Posypujemy sezamem. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń