Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hit każdej imprezy - znikają ze stołu jako pierwsze:). Każdy lubi ciasto francuskie, dlatego na pewno i na Waszym spotkaniu ze znajomymi zrobią furorę. Ich zrobienie zajmie nie więcej niż 10 minut:).
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5511
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29862
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19560
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5511
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29862
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19560
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Na ciasto rozkładamy ser, na to szynkę. Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony.
Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Posypujemy sezamem. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni.