Do góry

Zupy Przepis na:

Zalewajka Kaszubska

Zalewajka Kaszubska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13749

Dodano:

Odsłon: 1518

Wyborna i smaczna.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać jednym litrem wody, przyprawić i ugotować do miękkości. Następnie wlać maślankę rozbełtaną z mąką. Na maśle usmażyć pokrojony boczek z cebulą, dodać do zupy, doprawić jeszcze chwilę podgotować, dodać jajka i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń