Do góry

Śniadania Przepis na:

Zamaczajka

Zamaczajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1875 Ocena: 43092

Dodano:

Odsłon: 8954

:) e...moje rodzeństwo z pewnością wie o co chodzi ;) pyszności z naszego dzieciństwa ,niby nic a jednak pełne smaku

Składniki

  • 4 pętka kiełbasy (ulubionej...u mnie kiełbasa zyguły)
  • 5 dużych cebul
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki smalcu
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić w plasterki ,usmażyć na smalcu. Cebule pokroić w piórka ,dodać do kiełbasy i dusić na średnim ogniu ok. 20 min. Pod koniec duszenia :) dodać przecier pomidorowy i jeszcze trochę poddusić. Podawać z chlebem ,NIE UŻYWAĆ sztućców... :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 10 grudnia 2013 To też potrawa mojego dzieciństwa:) I nie tylko, bo jem do dzisiaj:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 08 grudnia 2013 Najbardziej mi się podoba :nie używać sztućców". Taka kiełbasa jedzona rękami musi byś wspaniała!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 grudnia 2013 takie przepisy mają swój specjalny smak...a ten smak mi pasuje, zwłaszcza w towarzystwie (głodnym) :))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 06 grudnia 2013 a co to za kiełbasa ? ta zyguły ? , kiedyś też takie były ? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 grudnia 2013 Jeśli o mnie chodzi, to taka kiełbaska smakuje mi nawet na margarynie. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 06 grudnia 2013 Przepis kapitalny, kiełbasa smażona z mnóstwem cebuli, podprawiona przecierem pomidorowym - pychota:) mam jedynie dylemat na smalcu czy na oleju ? Odpowiedzi: 1 ▼

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń