Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekana karkówka po Kozacku

Zapiekana karkówka po Kozacku

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1570

Dodano:

Odsłon: 1273

Soczysta , mięciutka karkówka w pysznym sosie do tego ziemniaczki.

Składniki

  • ½ kg karkówki wieprzowej
  • 4 cebule
  • 5 marchewek
  • Przyprawa do grilla
  • Sos sojowy
  • 20 dag sera żółtego
  • Sól
  • 6 łyżek majonezu pomorskiego
  • Olej do smażenia
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy.

  2. 2. Marchew obieramy i kroimy w plastry.

  3. 3. Cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce.

  4. 4. Połowę marchwi układamy na naczyniu żaroodpornym.

  5. Na marchew układamy połowę cebuli.

  6. 6. Smarujemy ketchupem.

  7. 7. Polewamy sosem sojowym.

  8. 8. Mięso doprawiamy przyprawą do grilla i solą.

  9. 9.Karkówkę układamy na cebuli.

  10. 10. Przykrywamy ponownie pozostałą marchwią.

  11. 11. Na marchew wykładamy resztę cebuli.
    12. Polewamy sosem sojowym.

  12. 13. Ketchup mieszamy z majonezem.

  13. 14. Sosem przykrywamy zapiekankę.

  14. 15. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.

  15. 16. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
    17. Zapiekanka gotowa.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń