Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekana polenta z morelami

Zapiekana polenta z morelami

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 510

Dodano:

Odsłon: 1224

Ten kremowy i delikatny smak- świetna na podwieczorek, czy śniadanie!

Składniki

  • 6 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 1 banan
  • 5 moreli
  • kilka migdałów
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę kukurydzianą ugotować (cały czas mieszając, do momentu zgęstnienia).

  2. Banana zblendować i wymieszać z kaszą, a morele obrać ze skórek.

  3. W formie do zapiekania ułożyć warstwę kaszy, następnie morele posypane cynamonem, pokruszone migdały i na wierzch kolejną warstwę kaszy (całość można oprószyć cynamonem).

  4. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni, podawać z jogurtem naturalnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń