Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekana soczewica

Zapiekana soczewica

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Zapiekana soczewica"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę przekrój na pół. Soczewicę opłucz, zalej wodą tak, by ją przykryła. Dodaj pół cebuli i listek laurowy, gotuj 20 min.

  2. Salami pokrój. Natkę posiekaj. Resztę cebuli posiekaj, zeszklij na oleju. Soczewicę odcedź, dodaj salami, natkę i cebulę, połącz, przypraw.

  3. Masę ułóż w formie do zapiekania, przykryj plasterkami (cienkimi) boczku. Zapiekaj 20 minut w temp. 180°C.

  4. Przepis przysłała Zofia Kubala z Jaworza Górnego.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń