Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka drobiowa z ryżem na ostro
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1260
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1260
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso drobno pokroić. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Łyżkę masła rozpuścić na patelni i chwile podsmażyć na nim ryż z mięsem. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Na koniec dodać drobno pokrojoną papryczkę chili, marchewkę, pietruszkę oraz odsączony groszek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Potrawę polać kilkoma łyżkami rosołu. Wierzch zapiekanki posypać serem. Piec ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.