Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka drobiowa z ryżem na ostro
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso drobno pokroić. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Łyżkę masła rozpuścić na patelni i chwile podsmażyć na nim ryż z mięsem. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Na koniec dodać drobno pokrojoną papryczkę chili, marchewkę, pietruszkę oraz odsączony groszek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Potrawę polać kilkoma łyżkami rosołu. Wierzch zapiekanki posypać serem. Piec ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.