Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i niezwykle smaczna zapiekanka z płatków jaglanych i migdałów, przekładana ulubionymi owocami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Płatki migdałowe mielimy na mąkę (lub używamy gotowej).
Do gotującego się mleka wsypujemy płatki jaglane oraz mąkę migdałową, sok oraz skórkę z cytryny, dosładzamy wedle uznania. Mieszamy dokładnie i gotujemy ok 3 minut.
Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy i nakładamy połowę masy. Na to układamy owoce i zakrywamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy 25 minut w 170 stopniach.
Ostygniętą zapiekankę polewamy rozpuszczoną czekoladą.