Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe danie kuchni szwajcarskiej. W oryginalnym przepisie używa się sera Appenzeller, ale z powodzeniem można go zastąpić ementalerem
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6805
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6805
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
Ugotowałem makaron w osolonej wodzie (6-8 minut). Starłem ser na drobnej tarce. Cebule obrałem i pokroiłem w cieniutkie krążki. Posiekałem natkę pietruszki. Odcedziłem makaron, wymieszałem z połową sera, przełożyłem do naczynia żaroodpornego. Posypałem resztą sera, doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Cebule podsmażyłem na maśle na złoty kolor, rozłożyłem na makaronie, skropiłem tłuszczem ze smażenia. Krótko zapiekałem, posypałem posiekaną natką.