Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe danie kuchni szwajcarskiej. W oryginalnym przepisie używa się sera Appenzeller, ale z powodzeniem można go zastąpić ementalerem
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6605
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 61
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3069
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6605
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 61
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3069
Składniki
Ugotowałem makaron w osolonej wodzie (6-8 minut). Starłem ser na drobnej tarce. Cebule obrałem i pokroiłem w cieniutkie krążki. Posiekałem natkę pietruszki. Odcedziłem makaron, wymieszałem z połową sera, przełożyłem do naczynia żaroodpornego. Posypałem resztą sera, doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Cebule podsmażyłem na maśle na złoty kolor, rozłożyłem na makaronie, skropiłem tłuszczem ze smażenia. Krótko zapiekałem, posypałem posiekaną natką.