Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rewelacyjna zapiekanka, która często gości na moim stole:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Łososia kroimy w kostkę. Składniki marynaty mieszamy i dodajemy rybę. Odkładamy na 20 minut.
Brokuł myjemy i dzielimy na małe różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie przelewamy zimną wodą.
Mieszamy serek z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy brokuł i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem rzepakowym, wkładamy łososia wraz z powstałą zalewą. Na to wlewamy brokuła z masą serową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni (termoobieg). Pieczemy 40 minut pod przykryciem oraz kolejne 10 minut bez przykrycia.
Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy na około 10 minut. Po tym czasie kroimy.