Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z mielonym

Zapiekanka z mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 200

Super sprawdzi się jako kolacja.

Składniki

  • Kalafior
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • Cebula
  • 200 g startego sera
  • Pieprz
  • Ostra mielona papryka
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki. Gotujemy około 15 minut.
    Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. smażymy około 10 minut.
    W naczyniu żaroodpornym układamy kalafiora i mięso, polewamy śmietaną, posypujemy serem. Zapiekamy 20 minut w temp. 200 st. C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń