Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubię zapiekanki, nie są pracochłonne, nie trzeba sztywno trzymać się przepisu, za każdym razem smakują inaczej, same zalety
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 160
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 160
Składniki
1. zagotować wodę, posolić, wsypać ryż, gotować 12 min, odcedzić, przepłukać zimną wodą, 2. na oleju poddusić pokrojona cebulę i czosnek, dodać mięso mielone, pokrojone lub starte pieczarki oraz pokrojoną drobniej fasolkę, chwile smażyć, podlać wodą, dodać sól, pieprz i sos sojowy, dusić ok 10 min, 3. w 1/2 szkl ciepłej wody rozmieszać ser topiony, ser żółty, koncentrat pomidorowy i jarzynkę, 4. ryż wymieszać z mięsem i sosem, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wyrównać, piec ok 30 min w 180 st, smacznego