Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapienkana pierś z kurczaka z mozarellą

Zapienkana pierś z kurczaka z mozarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 142

Zapienkana pierś z kurczaka z mozarellą

Składniki

  • pierś z kurczaka 4 szt
  • ser mozarella 250 g
  • passata pomidorowa 300 ml
  • mąka kukurydziana
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta
  • suszona bazylia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi nacinamy, robimy kieszonkę, wsypujemy mozarellę, sól, pieprz.

    Kurczaka panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Podsmażamy na patelni.

    Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy passatą z ziołami, posypujemy serem.

    Pieczemy w 190 st około 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń