Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zaśnieżone rogaliki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj jajka, sól, mleko, masło, drożdże, cukier i rum. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego rogaliki, przykryj i odstaw.
Ciastka wrzucaj na rozgrzany olej, smaż na rumiano. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Wystudzone rogaliki natnij. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder. Nałóż ją do szprycy, wciśnij do środka rogalika. Posyp cukrem pudrem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień