Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zdrowe, bakaliowe batony"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Składniki
Wyłóż papierem do pieczenia formę 20 x 20 cm, tak by boki wystawały poza jej brzeg.
Podgrzej miód z masłem. Trzymaj na ogniu, aż dobrze się połączą. Przestudź, ale uważaj, by masa nie zastygła.
Połącz herbatniki, pestki dyni, morele, orzechy, pestki słonecznika i dokładnie wymieszaj z rozpuszczonym masłem z miodem. Przełóż masę do wyłożonej papierem formy. Rozłóż równomiernie. Posyp sezamem.
Przykryj wystającymi brzegami papieru i równo dociśnij. Wstaw do lodówki na godzinę. Gdy masa stężeje, pokrój na kwadraty.Źródło: Olivia