Dania główne Przepis na:
żeberka duszone z cebula

Składniki
- 60 dkg żeberek, sol
- 1 lyzka maki, 2 lyzki oleju
- 1 lyzeczka kminku, 1 szklanka wody
- 2 cebule, 2 suszone grzyby(niekoniecznie)
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
żeberka umyc, osuszyc, opruszyc sola i maka, obsmazyc na rozgrzanym tluszczu, posypac kminkiem, wlac wode i dusic pod przykryciem na malym ogniu do miekkosci, okolo 1 godz.,dodac grzyby, jezeli sos wyparowuje to dodac wody, w polowie gotowania wlozyc obrane i pokrojone w plastry cebule. miekkie żeberka wyjac z sosu podzielic na porcje, polac sosem z cebula, najlepsze z ziemniakami i ogorkiem kwaszonym lub kapusta u mnie wersja z przecierem pomidorowym uwielbiam wszystko co pomidirowe, smacznego;))
Komentarze do przepisu (1)

Panek 24 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Żeberka muszą być pyszne, jutro zrobię i jak nie zapomnę to zdam relacje z tego jak mi wyszły9 Kto głosował? | Odpowiedz