Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka pachnące pomarańczą"
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 55
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 729
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 638
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10133
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 55
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 729
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 638
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10133
Składniki
Żeberka umyć, oczyścić i podzielić na porcje. Cebule obrać, drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Pomarańcze dokładnie umyć i pokroić na półplasterki. W wysokim rondlu na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek.
W małym słoiku wymieszać dżem, keczup i oberwane z gałązek listki tymianku. Dodać do cebuli. Zagotować, zdjąć z ognia. Żeberka obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem, zalać przygotowaną marynatą.
Schłodzić. Najlepiej zamarynują się, gdy będą leżały w lodówce przez noc. Żeberka ułożyć w brytfance, pomiędzy powkładać plastry pomarańczy i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 50-60 minut. Podawać z owocami i kluseczkami.Źródło: Twoje Imperium