Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ulubione lody mojej mamy. Żałuję że teraz już nie mogła ich skosztować....
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 19
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 259
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 19
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 259
Składniki
Blaszka 22 X 10 cm, wyłożona folią przezroczystą. Spód wykładamy waflem. Mleko i śmietana powinny być schłodzone. Zimną śmietanę wlewamy do schłodzonego naczynia i ubijamy na najwyższych obrotach, gdy śmietana zacznie gęstnieć zmniejszamy obroty na średnie i ubijamy do momentu aż na powierzchni zaczną się tworzyć charakterystyczne wzorki pozostawiane przez końcówki miksera. Zmniejszamy obroty do minimum i powoli wlewamy mleko. Wszystko przekładamy do blaszki, przykrywamy drugim waflem. Lekko dociskamy i odstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.