Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które zasmakuje każdemu, kto lubi dobrze zjeść. Mięso jest mięciutkie, a w połączeniu z doskonale doprawioną kapustą i pieczonymi ziemniaczkami – po prostu wyborne :)
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 118
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5487
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1092
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 429
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1169
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 118
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5487
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1092
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 429
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1169
Składniki
Żeberka (mocno mięsne) kroimy na kawałki. Na patelni roztapiamy masło i rumienimy żeberka. Cebulę i posiekany czosnek kroimy w półplasterki i szklimy na tym samym maśle co żeberka. Dodajemy posiekany czosnek.
Jabłko obieramy ze skórki, kroimy na ósemki, a następnie każdy kawałek na plasterki. Kapustę kiszoną przelewamy zimną wodą i odciskamy.
Na dno garnka (w moim wykonaniu był to szybkowar) układamy warstwami: połowę kiszonej kapusty, posypujemy solą, cukrem, kminkiem i pieprzem (dość sporo - smak jest mocno wyrazisty). Wrzucamy 2 liście laurowe i 2 ziarnka jałowca. Następnie wykładamy połowę jabłek, żeberek i cebuli. Kolejna warstwa: kapusta, przyprawy, jabłka, żeberka cebula, 2 liście laurowe i 2 ziarnka jałowca. Całość zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do miękkości - w szybkowarze 30-40 min, w normalnym garnku 80 min.
Doskonale smakują z ziemniakami pieczonymi w piekarniku. Obrane ziemniaki kroimy w cząstki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , posypujemy ziołami, papryką, solą i skrapiamy oliwą. Pieczemy w 200 stopniach 20-30 min.