Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne słodko-pikantne żeberka pieczone w piekarniku. Pyszne i łatwe w przygotowaniu - polecam:)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Składniki
Przygotowujemy marynatę: colę mieszamy z oliwą, keczupem pikantnym, cukrem, gorczycą /możemy ją lekko rozgnieść ale nie zmielić/, cukrem, papryką, solą i pieprzem. Cebulę kroimy w plastry. Żeberka kroimy na kawałki z 1-2 kostkami.
Kawałki mięsa smarujemy marynatą, układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając plastrami cebuli i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin /może być na całą noc/. Naczynie z żeberkami wstawiamy do piekarniku nagrzanego do 170-180 stopni C i pieczemy ok. 100 min.