Przekąski Przepis na:
Żeberka z jabłkami - palce lizać

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 353
Dodano: 12.12.2007
Odsłon: 8128
pychota zarówno do ziemniaczków jak i do chlebka - a szczególnie smalczyk, który się wytopi z żeberek
Składniki
- żeberka, 1 kg
- jabłka, 3 szt
- listek laurowy, 2 szt.
- ziele angielskie, 5 bobków
- woda, 1/2 szklanki
- przyprawa do żeberek w miodzie np. Kotany lub Prymat
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
żeberka obsypać przyprawą do żeberek, podsmażyć na dużym ogniu, podlać wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie - dusić, pod koniec duszenia dodać obrane jabłka pokrojone w ćwiartki, dusić aż będą miękkie żeberka i jabłka- dosolić jeśli bedzie taka potrzeba
Komentarze do przepisu (1)

akjas 14 grudnia 2007Zgłoś do usunięcia
danie jest świetne, ale wiele osób korzystających z tych podpowiedzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że każde mięso czy ryba będzie dużo smaczniejsze, jeśli natrzesz je przyprawami i olejem i odstawisz na minimum 2 godziny do lodówki. pozdrawiam, smacznego0 Kto głosował? | Odpowiedz